top

.

Smertefri Fødsel

Selvfølgelig skal du hverken være forpint eller i panikk under fødselen!

Anja Bay er den danske gründer av hele Smertefri Fødsel universet. Gjennom de siste 10 år har nærmere 40.000 danske kvinner forberedt seg med hennes teknikker og hun skriver følgende om konseptet:

Smertefri Fødsel er en praktisk, direkte og no-nonsens tilgang til fødselsforberedelse, med helt konkrete fødeteknikker. Oppnå ro, fødeselvtillit og følelsen av at du styrer smertesignalet i stedet for at det styrer deg.

Smertefri Fødsel er min fødselsforberedelse til deg, som vil ha konkrete teknikker til en aktiv fødsel uten angst og med mye mindre smerte - hvis noen overhodet. Du får ikke samme program noe annet sted. Smerten under en normal fødsel avhenger av, hvordan du reagerer på smertesignalet.

Det trenger nemlig ikke være noen sammenheng mellom det, som faktisk skjer i fødselen din og din egen fødselsopplevelse. Jeg har opplevd mange kvinner, som på papiret har hatt forferdelige fødsler, men som likevel har hatt en god fødselsopplevelse, fordi de har vært fremragende forberedt.

Det samme er tilfellet for kvinner som er dårlig forberedt: På papiret en fin fødsel uten at det trenger være deres opplevelse. Derfor har det avgjørende betydning, hvilken forberedelse du velger å gå till. 

Min forberedelse er særlig utviklet til deg som er 'hjernekvinne', og som er vant til å lære det meste gjennom hodet ditt. Du er vant med å tenke selv, du vil ha følelsen av å delta aktivt i fødselen din, du liker følelsen av kontroll og visshet for hva du selv kan gjøre og når. Det er viktig for deg å kunne påvirke fødselen og jobbe aktivt med, så fødselen ikke bare er noe som skjer med deg, hvor andre tar beslutningene over hodet ditt. Min metode er utviklet til å gi deg akkurat den vissheten med til fødselen. Her er det ingen snikk-snakk - kun forberedelse som du husker og kan bruke direkte i ditt eget fødselsarbeide. Du får utelukkende hands-on undervisning, og jeg lover deg at det kommer til å gjøre hele forskjellen for fødselsopplevelsen din.


Jeg har flere jordmødres ord for, at programmet mitt er genialt, fordi de er dypt imponerte etter å ha sett de fødende arbeide seg så fokuserte gjennom fødslene. Normalen har dessverre blitt at de fødende lett mister kontrollen og opplever rismerten som helt uoverkommelig, men slik trenger det ikke være.

Hvis du med metoden har lært å kontrollere din egen reaksjon på rien skjer det ikke.

Til den første fødselen min, hvor jeg forberedte meg med yoga, masser av mosjon og teoretisk fødselsforberedelse hos jordmoren, opplevde jeg en intens smerte og panikk. Mens min neste fødsel, som var forberedt med disse konkrete fødeteknikker var smertefri. Godt nok et anstrengende stykke arbeid, men det gjorde ikke vondt - fordi jeg i graviditeten øvde meg på å reagere helt bevisst og aktivt, i stedet for instinktivt på kroppens signaler under fødselen. Det gjorde jeg med en spesiell pusteteknikk, med å utfordre kroppen med kombinasjonsavspenning, med press og gi slipp-teknikken, med konkret visualisering og med en unik viten om hvordan kroppens hormoner kan påvirkes for å gi gode rier og høyere smerteterskel. 

Som gravid føres du gjennom nøyaktig samme lett tilgjengelige kurs eller hjemmestudie som jeg brukte i ukene opp til min andre fødsel.

Smertefri Fødsel er ikke teoretisk powerpoint undervisning, som du ikke kan bruke til så mye, når riene tar tak og ruller avgårde. Du får derimot fem enkle trinn som rent faktisk lærer deg å føde barnet ditt selv. 


Konseptet

Laboro-pusten

Som har blitt kalt naturens anestesi til både ordinære rier, men også til storm- og tvillingrier.

Kombinasjonsavspenningen

Som leder opp til de tre fikspunktene dine, og som øker både utholdenheten din og smerteterskelen din markant.

Press og gi slipp-teknikken

Som er din guide til å motvirke rifter under trykkingen.

Fokusvisualiseringen

Som er panikkhåndtering på det mest effektive.

Kroppens apotek 

Kroppens hormoner påvirker fødselen, du lærer hva du selv kan gjøre for å stimulere de gode hormonene.

Hva sier kursdeltakerne?